הספר קיצור בדיקת המזון כהלכה, מאת הרב משה ויא, כריכה רכה. מהדורה שישית מורחבת ומעודכנת של קיצור ספרי בדיקת המזון כהלכה. בליווי מאות תמונות צבע.
אודות הספר בדיקת המזון כהלכה
קיצור הספרים שחיבר הרב משה ויא של הלכות הנוגעות למזון והכנתו. בליווי תמונות הממחישות את הנאמר בצורה ברורה ונעימה לעין.
הספר עוסק בנושאים שונים - ירקות, פירות, מזון מן החי, מזון יבש, בליווי מבוא ומפתחות.
הסדרה "כשרות המזון בהלכה" כוללת שלושה כרכים: הראשון – הלכות תולעים ובדיקת ירקות, השני – בדיקת פירות וכשרות הדגים והשלישי – בדיקת מזון יבש. בספר משולבות תמונות רבות והוא תורגם לאנגלית. כמו כן הוציא הרב ויא את החוברת "קיצור בדיקת המזון כהלכה" והיא תורגמה לכמה שפות ובהן צרפתית, ספרדית ופורטוגזית.
אודות מחבר הספר בדיקת המזון כהלכה
הרב משה ויא (נולד בשנת תש"ד, 1944) הוא מומחה כשרות ישראלי ויו"ר המכון להנחלת ההלכה, מחלוצי תחום בדיקת המזון מחרקים ומחבר סדרת הספרים "בדיקת המזון כהלכה".
נולד בברזיל, בשנות ה-50 עלה לישראל. למד בישיבת הנגב בנתיבות. לאחר נישואיו התגורר מספר שנים בנתיבות ולמד בכולל אברכים. בשנות ה-70 עבר להתגורר בירושלים ולמד כאברך בישיבת מיר. כעבור זמן עבר ללמוד בכולל של בית מדרש גבוה להלכה בהתיישבות החקלאית.
כיום מתגורר בשכונת סנהדריה המורחבת בירושלים.
בתקופת לימודיו בישיבה החל לעסוק בנושא כשרות המזון, בעיקר בתחום החרקים והתולעים בפירות וירקות. לאחר שעבר להתגורר בירושלים הציע לו הרב ישראל גנס להגביר את המודעות לנושא בקרב הציבור הרחב. הוא החל במתן סדרות הרצאות ושיעורים, בליווי שקופיות, לאברכים ולנשים. סיכומי שיעוריו הועלו על הכתב והופצו ברבים, ולימים שימשו הבסיס לסדרת ספריו "בדיקת המזון כהלכה". בתקופה שבה טרם גודלו ושווקו ירקות ללא חרקים, הוא פרסם חוברת הדרכה לבדיקת חסה מתולעים.
במשך מספר שנים הרב עסק בבירור פרטי ההלכות אצל פוסקים חרדים בולטים ובראשם הרב שלמה זלמן אוירבך והרב יוסף שלום אלישיב. כתיבת ספרו נעשתה במסגרת לימודיו בכולל של בית מדרש גבוה להלכה בהתיישבות החקלאית, והמאמרים הראשונים בספר התפרסמו בחוברות "הליכות שדה" שבהוצאת המכון לחקר החקלאות על פי התורה.
הרב ויא עומד בראש המכון להנחלת ההלכה. הוא מייעץ לחברות ולגופים שונים בתחום כשרות המזון ועוסק במתן כשרות על מוצרי ירקות ללא חרקים.