קיצור שולחן ערוך הספר חיים - קיצור הלכות השולחן ערוך שנכתב ע"י רבי חיים דוד הלוי, הוא הספר הנוח ביותר ללימוד מהיר ובהיר של השו"ע.
קִצּוּר שֻלְחָן עָרוּך מְקוֹר חַיִּים הוא ספר הלכה שהוציא לאור בשנת תשל"ה (1975) הרב חיים דוד הלוי, שהיה הרב טפס של תל אביב. ספר זה הוא תמצית מחמשת חלקי ספרו הקודם "מקור חיים", ובו הצגו המנהגים על פי העדות השונות ( ציון המקורות בספר הוא לספרי מקור חיים). עם הספר מתנת לקיצור שולחן ערוך שחיבר הרב גאנצפריד, אשר לא הביא את מנהגי העדות השונות.
הספר בנוי כהלכות על סדר היום- מההשכמה עד השינה ומחולק לעשרה שערים 170 פרקים. נוספו הערות בהלכה לפי עדות אשכנז מהרב נתן אורנטר (רבה של לוד) במקומות שהם נוהגים ממה שהביא הרב חיים דוד הלוי.
מבנה הספר קיצור שולחן ערוך מקור חיים
- פרקים א-כו: סדר היום
- פרקים כז-נה: ברכות
- פרקים נו-פ: שבת
- פרקים פא-קיד: חג ומועד
- פרקים קטו-כד: לחתן לכלה ולמשפחה
- פרקים קכה-קל: יסודות הבית היהודי
- פרקים קלא-קלו: השולחן הכשר
- פרקים קלז-קמג: מצוות התלויות בארץ
- פרקים קמד-קנו: הלכות שמחות (דיני אבילות)
- פרקים קנז-קע: יסודות דיני ממונות
אודות מחבר קיצור שולחן ערוך מקור חיים
הרב חיים דוד הלוי כיהן כרב הראשי של תל אביב-יפו, וכרב הספרדי הראשי לישראל (תשי"א - תשל"ג). הרב הלוי נולד וגדל בירושלים, בשכונת אוהל משה. מגיל תשע החל ללמוד בישיבת פורת יוסף, עד אמצע שנות העשרים לחייו, והוסמך לרבנות ולדיינות על ידי ראש הישיבה הרב עזרא עטייה ונשיא הישיבה, הראשון לציון הרב בן ציון מאיר חי עוזיאל.
בשנת תשי"א נבחר להיות רב העדה הספרדית ראשון לציון. הרב הלוי הרבה שיעורי תורה לבעלי הבתים של הקהילה, שיעורים אשר היו הבסיס לספרו "מקור חיים השלם". הכרך הראשון של ספר זה, בעיר אשר הרב הלוי החשיבו לגולת הכותרת של יצירתו, יצא. לאור בתשכ"ז. ייחודו של הספר היה בסגנונו, בשילוב דברי הלכה ואגדה, וקיבוץ הלכותיהם ומנהגיהם של העדות.
בשנת תשל"ג נבחר להיות הרב וראש אבות בתי הדין של העיר אביב יפו ובשנת תשל"ד השלים את החלק האחרון של "המקור חיים השלם", ולאחר מכן הוציאה לאור ליקוט הלכות מתוך ספר זה, הנקרא קיצור שולחן ערוך מקור חיים. ליקוט זה התקבל החינוך הממלכתית דתית ומשמש כספר לימוד הלכות עיקרי.