הצמחונות - ביאור מאמרו של הרב קוק "חזון הצמחונות והשלום" על ידי הרב שלמה אבינר. הרב אבינר מבאר את המאמר בשפה קולחת ונוחה ללמידה מצד אחד ובה בעת בעמקות ודיוק קפדניים.
חזון הצמחונות והשלום הוא שמו של ליקוט דברים על אידאל הצמחונות משני מאמרים ("טללי אורות" ו"אפיקים בנגב" שהודפסו בכתב העת הפלס בשנים תרס"ג-תרס"ד) של הרב קוק, שנערך על ידי הרב דוד כהן ("הנזיר").
הרב הנזיר היה צמחוני בעצמו, ותלמידו ועורך כתביו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק, ומכאן נובע השילוב שבין הדברים. בקובץ מובאים דברי הרב קוק על אידאליותה של הצמחונות שתהיה לעתיד לבוא, ורובו של המאמר מוקדש להסברים מעמיקים לכל סוגיית הכשרות. בספר מוסברים הרעיונות העמוקים העומדים מאחורי האיסור לאכול בשר בחלב, האיסורים לאכול סוגים מסוימים של מאכלים בהגותו של הרב קוק וההיתרים לאכול בשר בכלל, אף שהדבר לא אידאלי מבחינה רוחנית ומוסרית.
אודות מחבר הצמחונות - הרב אבינר
רב היישוב בית אל, וראש ישיבת עטרת כהנים. הרב אבינר, כבן 70, יליד צרפת. היה חבר בני עקיבא ומדריך בה וכן חבר הנהלת התנועה בצרפת. בגיל ההתבגרות, למד באוניברסיטה מדעים מדוייקים ביניהם מתמתיקה, פיסיקה והנדסת חשמל. הרב עלה לארץ יחד עם גרעין של בני עקיבא בגיל 23. בהגיעו, התיישב בקיבוץ שדה אליהו, תוך רצונו ליישם את אידאל חיי העבודה בארץ ישראל. בצבא שירת כלוחם, והשתתף במלחמות ששת הימים ויום כיפור והגיע לדרגת סגן.
הרב אבינר למד בישיבת מרכז הרב, שם גם פגש את רבינו, הרב צבי יהודה קוק שהפך לרבו, ולאחר מספר שנים, בשנת תשל"א, כיהן כרב הקיבוץ "לביא" שבגליל. עם זאת, המשיך לעבוד במשק מחצית מהיום, כהזדהות עם האידאל של עבודת הארץ. בשנת תשל"ז עבר למושב "קשת" ברמת הגולן, לשמש כרב היישוב. בשנת תשמ"א, עבר לשמש כרב היישוב בית אל (כ-4 שנים לאחר הקמתו), תפקיד שאותו הוא ממלא עד היום. בשנת תשמ"ג הקים את ישיבת עטרת כהנים ועמד בראשה. הישיבה ממוקמת בעיר העתיקה בירושלים ולומדים בה כ-200 תלמידים במספר מסלולי לימוד. במסגרת הישיבה יזם הרב אבינר הוצאת חוברת חודשית, בה מאמרים בתחומי מחשבה והלכה, בשם "עיטורי כהנים", הוא מפרסם בה באופן קבוע תשובות קצרות שלו, ושיחות של הר צבי יהודה שנערכו על ידו.
הרב אבינר הוציא לאור למעלה ממאה וחמישים ספרים. ספרי הרב אבינר יוצאים לאור בהוצאת "ספריית חווה" בבית אל. הם עוסקים בנושאים מגוונים ופונים לקהלי יעד מגוונים, הן בגילאים (ילדים, נערים, לקראת נישואים ומבוגרים), והן ברמות דתיות שונות (מסורתיים, דתיים ובחורי ישיבות). חלק מספריו נערכו מתוך שיעורים מוקלטים שנתן הרב, כך גם הספר הצמחונות.