הספר נזיר אחיו, הוצאת נזר דוד, 3 כרכים, כריכה קשה. קורות חייו הגותו ומפעלו של הרב דוד כהן - הרב הנזיר. כולל מכתבים, פירושים למדרשים וקטעים מלימודו.
אודות הספר נזיר אחיו
שלושה כרכים, הכוללים מידע עליו וחלקים מכתביו. בין היתר כוללים הכרכים פירושים למדרשים, חלקים ממגילת סתרים - יומנו האישי, חלקים מן החלק השלישי של קול הנבואה, "גיליון הש"ס" שלו ובו הערות שכתב על כרכי התלמוד הבבלי שלו, וכן אגרות שכתב לרב צבי יהודה קוק, לרב חרל"פ ולרב קוק.
שלושה כרכי "נזיר אחיו" בהוצאת "נזר דוד" עוסקים בהרבה בדמותו והגותו של הרב הנזיר. כרך א - עוסק בדמותו, תולדותיו והערכת אישיותו. כרך ב - ענינייי הלכה לזכרו. כרך ג - עוסק בנזירות.
אודות הרב הנזיר
הרב דוד כהן (אלול ה'תרמ"ז - כ"ח באב ה'תשל"ב; ספטמבר 1887 בערך - 8 באוגוסט 1972) היה הוגה דעות יהודי וחוקר תלמוד, קבלה והפילוסופיה היהודית. מתלמידיו הבולטים של הרב אברהם יצחק הכהן קוק ומהחשובים שבעורכי כתביו. כונה "הרב הנזיר" בשל מנהגי נזירות שקיבל על עצמו.
נולד בעיירה מיישָגולה (מיישעגאָלע) שליד וילנה, לרב יוסף יוזפא כגן, שהיה רב העיירה, בנו של הרב זכריה מנדל הכהן כ"ץ, רבה של העיירה ראדין. בגיל שבע למד גמרא בחדר אצל בן דודה של אמו, הרב שלמה מקלר. העיד על עצמו שבגיל זה הצליח לענות על שאלות שתלמידים מבוגרים לא הצליחו להשיב עליהן. כבן תשע הובא לראדין לבית סבו, שם למד בשקידה בכל יום עד תשע בערב, בכיתה של תלמידים גדולים ממנו. רבו היה הדרשן הרב משה בנימין שניידר. בגיל שתים עשרה למד אצל דודו הרב ישעיה כ"ץ, שהיה רב בעירה בקשט והמושבה היהודית הסמוכה בוריסווקה, על יד וולוז'ין. שם נערכה חגיגת בר המצווה שלו.
בגיל שמונה עשרה החל ללמוד בישיבה בסלובודקה. בקיץ של אותה שנה, ה'תרס"ה 1905 עבר אל בית דודו הרב אברהם ויסבורד שהיה הרב של העיר טולה. בסתיו תר"ע (1909) החל ללמוד באקדמיה למדעי היהדות של הברון גינצבורג בסנט פטרבורג. על תקופה זו הוא כותב: "הנני שב לבית המדרש, בדרך חדשה". לאחר כשלוש שנים שם עבר ללמוד באוניברסיטת פרייבורג. עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה גורש מגרמניה והמשיך בלימודים אקדמיים באוניברסיטת בזל בשווייץ.
לאחר שהרב קוק עלה ארצה, כהן שהיה קשור מאוד לראי"ה קוק עלה בעקבותיו והמשיך ללמוד ממנו בישיבת מרכז הרב בירושלים, תוך שהוא מתמסר לעריכת כתביו באופן שיבהיר ויסדר את שיטתו ההגותית של רבו. נפטר ביום כ"ח אב תשל"ב ונקבר בבית הקברות בהר הזיתים בירושלים.
לאחר הסתלקותו של הרב הנזיר לישיבה של מעלה. החלו תלמידיו ובהם בנו הגאון הרב שאר ישוב הכהן לחשוב על דרך להנצחת מורשתו. כחלק מפעולות ההנצחה הוחלט לכנס בספר חומר רב אודות הרב הנזיר ותולדותיו. הספר נקרא נזיר אחיו.