הספר צדקת הצדיק, רבי צדוק הכהן מלובלין, כריכה קשה- ספרו העיקרי של ר' צדוק הכהן מלובלין. טיבו מידותיו ויצריו של האדם ודרכי ההתמודדות עם היצר, ועצות להתעלות בעבודת ה'.
אודות הספר צדקת הצדיק
ספר צדקת הצדיק הוא ספרו של ר' צדוק הכהן מלובלין, ובו רעיונות עמוקים ונפלאים על טיבו של האדם, מידותיו ויצריו, דרכי ההתמודדות עם היצר ועצות להתעלות בעבודת ה'.ספרי ר' צדוק מלובלין ח' כרכים. סודר מחדש באותיות מאירות עיניים לפי המהדורא הראשונה לובלין תרס"ב ובצירוף מפתחות מפורטות בכל הנושאים המובאים בספר, ומפתחות לפסוקים שבתנ"ך ולמאמרי חז"ל.
אודות מחבר הספר צדקת הצדיק
רבי צדוק הכהן רבינוביץ' - רובינשטיין מלובלין (כ"ג בשבט ה'תקפ"ג - ט' באלול ה'תר"ס; 4 בפברואר 1823 - 3 בספטמבר 1900). אחד מהיוצרים המקוריים והפוריים ביותר מבין גדולי החסידות. הגותו מאופיינת בשילוב של למדנות תורנית ופרשנות חדשנית עם תורות הקבלה והחסידות. שייך בדרכו לחסידות איזביצה ראדזין של רבי מרדכי יוסף ליינר, ולחסידות לובלין של רבי יהודה לייב איגר, אם כי הושפע גם מספרי חסידות ברסלב וחסידות חב"ד.
למד בישיבה בלובלין ונתפרסם בכישרונו ובהתנהגותו.
זמן רב סירב רבי צדוק לקבל על עצמו רבנות, על אף הצעות מרובות (בהם רבנות העיר לובלין), ורק לאחר הסתלקותו של רבה של לובלין הרב יהודה לייב איגר, בשנת ה'תרמ"ח, נענה להפצרותיהם של ראשי החסידים וקיבל על עצמו את עול ההנהגה. רוב חייו חי חיי עוני והתפרנס בדוחק רב מחנות קטנה של בגדים משומשים שניהלה אשתו. בעקבות פטירתו של רבי יהודה לייב איגר ולחצם של החסידים עליו הסכים להיות אדמו"ר, גם לאחר שקבל על עצמו את הרבנות, והחל לקבל משכורת מהקהילה, סירב רבי צדוק להשתמש בכסף לטובתו, והשקיע את כל כספו בקניית ספרים למען הקמת ספרייה תורנית עיונית גדולה, אותה הקים בביתו. תחום ההתמחות העיקרי של הספרייה היה כתבי יד. רבי צדוק נודע כבר סמכא בזיהוי והכרת כתבי יד, מה שמשך אליו תלמידי חכמים וחוקרים שרצו לקבל מידע על תארוך ואמִתיות הכתבים שבידם. ביתו, על הספרייה שבתוכו, נשרף בשואה.
מסופר כי מדי יום ביומו לא היה טועם כלום עד שהיה מסיים מסכת בתלמוד הבבלי (ומקיים סעודת מצווה לכבוד ה"סיום").
הספר צדקת הצדיק הינו חלק מספריו וחיבוריו השונים ובניהם: אוצר המלך, אור זרוע לצדיק, דברי סופרים עם קונטרס זכרונות, דובר צדק, פרי צדיק ועוד רבים..