הספר אל תחטאו בילד , הרב יחיאל יעקבסון, 2 כרכים, כריכה קשה. סט בן שני כרכים של משנה סדורה וערוכה היטב על מחשבת החינוך היהודי-תורני בן זמננו.
אודות ספר אל תחטאו בילד
ספר זה יוצא לאור שנים רבות לאחר צאת החוברת אל תחטאו בילד המהווה תמצית חלק מהרצאותיו של הרב יחיאל יעקבסון שהעביר בפני קהלים שונים ומאזיני קול הלשון. לאחר שהחומר הועתק פעמים רבות ונעשו שיבושים בתוכנו יישב הרב יחיאל וסידר מחדש את משנתו הנקראת "מחשבת החינוך התורי" והביאם לדפוס בשני כרכים.
בעשורים האחרונים חלו שינויים מפליגים באורחות החיים ובמוסכמות החברתיות של כלל הציבור. שינויים אלה – אשר לא היו חיוביים מנקודת מבט תורנית – העמידו את אנשי החינוך התורני בפני אתגרים מיוחדים מאוד. כי כדי לשמר את החינוך התורני הישן בתוך מציאות חדשה נאלצו המחנכים לפלס נתיבי חינוך מקוריים ולחדש פתרונות יצירתיים.
ההתמודדות הזו עם אתגרי התקופה הניבה, בחלוף השנים נסיון רב ועשיר מאוד. נסיון זה נותן מענה הולם לכל סוגי הנסיונות החדשים ולכל האתגרים העכשויים. דא עקא, שרובו הגדול של הניסיון העשיר הזה נשאר טמון ברשות היחיד – ברשותם של בעלי הניסיון עצמם – ולא הועבר הלאה לרשות הרבים.
החיבור הנוכחי הנושא את השם 'אל תחטאו בילד' מיועד לתקן זאת – להוציא את הדברים אל רשות הרבים, ולהציג את הניסיון שהצטבר בפני כלל המחנכים וההורים.
כלומר חיבור זה מסכם את ניסיונם של הרבים – את הניסיון שרכשו הורים ומורים, רבנים ומשגיחים, עסקני חינוך ויועצים. (מתוך המבוא לספר)
מבנה הספר אל תחטאו בילד
הרב יעקובסון בונה את משנתו כמגדל, מן המסד ועד לטפחות. הספר בנוי אף הוא בסגנון של הרצאה – שלושה שערים ראשיים של מאמרים המחולקים לחלקים שונים שאף הם נערכו בפרקים שונים. הכל על מנת לבאר ולפרט את הדברים דבר דבור על אופניו. מידי פעם ובסיומי שערים מובאות טבלאות סיכום.
כאמור, מחולקים הספרים 'אל תחטאו בילד' לשלושה שערים. הראשון שבהם הוא: בין חינוך להפעלה. שער שני: הפעלה ובו הקדמה חיונית ומבוא ולאחריהן שלושה חלקים. החלק הראשון – המשמעת. חלק שני - המענק החומרי, החלק השלישי - הביקורת, העונש.
הכרך השני של הספר, כולל בתוכו את השער השלישי – חינוך. החלק הראשון – הקדמות יסודיות, חלק שני – יסודות החינוך, חלק שלישי – הדוגמא האישית.
אודות מחבר הספר אל תחטאו בילד
הרב יחיאל מיכל יעקבסון (נולד ב-30 בדצמבר 1955) הוא מחנך חרדי, העוסק במניעת יציאה בשאלה ובהדרכה בחינוך מיוחד של ילדים.
גדל במשפחה חרדית בשכונת בית וגן בירושלים. למד בישיבת קול תורה בעיר ובישיבות סלבודקה ופוניבז' בבני ברק. בגיל צעיר נאלץ לעזוב את הישיבה עקב בעיה רפואית שהקשתה לו על הראייה והמשגיח שלו, הרב יחזקאל לוינשטיין, המליץ לו לעסוק בחינוך, והוסיף כי כדי להגיע להכשרה מקצועית בתחום רצוי בהתחלה לעסוק עם ילדים בעלי קשיים, שכל בעיה אצלם יוצרת משבר, ודרך כך ניתן להגיע ללמוד את שורשי הבעיות בקלות יותר.
כבר בגיל צעיר ניהל מוסד חינוכי לצעירים בעלי הפרעות וקשיי למידה. כמו כן הקים מוסדות לטיפול בנוער נושר בדרום של ישראל ובצפונה, וכן הקים מכונים לטיפול כגון "לב שומע" ו"שמע בני". בהמשך הקים בזכרון יעקב ישיבה לנערים שנשרו מישיבות אחרות.
בנוסף הוא מרצה בחינוך ילדים. את עיקר זמנו הוא מקדיש לעבודה עם נוער חרדי אשר מועד לנשירה מהחברה החרדית. תקופה עסקית בהחזרה בתשובה, בארגון אל המקורות, אולם בהוראת הסטייפלר חדל יכולה להקדיש את כל זמנו למניעת נשירה מהחברה החרדית.
החל משנת תשס"ח (2007) ולמשך כמה שנים, לימד בתורת החיים - בית הספר להעצמה אישית והכשרת מטפלים.
שירת כקצין בסיירת תותחנים, השתתפו במלחמת שלום הגליל כאיש מילואים, נפצע והשתחרר בדרגת סרן כנכה צה"ל.
הרצאותיו של הרב יעקבסון הופצו על גבי קלטות ותקליטורים, על ידי הארגון חסדי נעמי, ובהמשך בקול הלשון. הוא הסתייג מהפצת הרציו ואמר שהן יועדו והותאמו באופן ספציפי לסוג ואופי שאליו ניתנה ההרצאה.
מתגורר בזכרון יעקב, ומשמש מראשית שנות ה-80 כמשגיח בישיבה הקטנה והמתיבתא של "המרכז לחינוך תורני - זכרון יעקב" (מל"ת). הוא נשוי ואב לחמישה. בן דודו הוא הרב יחזקאל יעקבסון ראש ישיבת שעלבים.