הספר אוצרות חיים - לרבנו חיים ויטאל, הפצת אור התורה, כריכה קשה. דרושי הקדמות הקבלה שלימד האר"י ערוכים על סדר השתלשלות העולמות שקבלם וכתבם הרח"ו והם מכלל כתבי המהדורא בתרא שלו שנמצאו בהגניזה. עם הגהות הרמ"ז - רבי משה זכות, והרנ"ש – רבי נתן שפירא, ועליהם פירוש איפה שלמה לרבנו חיים שאול דוויק הכהן זצ"ל.
אודות הספר אוצרות חיים
הספר אוצרות חיים מתורת האר"י ז"ל שערך רבינו רבי חיים ויטאל ממה שקבל ממורו האר"י ז"ל והעלה זאת בכתב. בספר מובאים דרושים המסודרים יפה לפי עיקרי ענייני ההשתלשלות העולמות. מעלה זו הביאה את גדולי ישראל להורות לתלמידים המתחילים בחכמת הקבלה, לעסוק תחילה בספר "אוצרות חיים", כדי שמי שירצה להכנס לפרד"ס עץ החיים יהיו לפניו הקדמות נכוחות ומסודרות שעיקריהם הם על סדר השתלשלות העולמות.
במהדורה זו נוספו הגהות הרמ"ז - רבי משה זכות, והרנ"ש – רבי נתן שפירא, ועליהם פירוש איפה שלמה לרבנו חיים שאול דוויק הכהן זצ"ל.
אודות מחבר ספר אוצרות חיים
רבי חיים ויטאל, (בקיצור מהרח"ו) ממקובלי צפת, ערך בספרים את קבלת האר"י ונחשב לתלמידו המובהק.
נולד בראש חודש חשוון הש"ג (1542) בצפת. אביו ר' יוסף קאלאבריס עלה לארץ ישראל מדרום איטליה והשתקע בצפת. כאשר בגר והגיע לגיל 14 החל ללמוד בבית מדרשו של רבי משה אלשיך, אחד מתלמידיו של רבי יוסף קארו (מחבר השולחן ערוך). הרב חיים ויטאל העיד על עצמו כי כבר מגיל זה ראה בו הרב יוסף קארו את יורשו הרוחני. בנוסף ללימוד הנגלה נמשך ליבו של ר' חיים ויטאל לתורת הנסתר. הוא הצטרף לבית מדרשו של ר' משה קורדובירו (הרמ"ק), שם למד את תורת הקבלה של רבו.
ר' חיים ויטאל ערך והגיה במשך כ-21 שנים את ספרו הגדול עץ חיים המחולק לשמונה שערים. על ספר זה שמר חיים ויטאל כבבת עינו ולא נתן לאף אדם לשזוף עיניו בו, למעט מי שגילו מן השמים שראוי הוא ללמוד בו.
במשך השנים נאספו סיכומיו וכתביו של ר' חיים ויטאל מהגניזה הצפתית על ידי הרב אברהם אזולאי בעל החסד לאברהם והועברו לר' יעקב צמח, שערך אותם במסירות מופלאה ובדקדוק גדול והניב מהם מספר ספרים ובניהם הספר אוצרות חיים.
ב-1577 (שנת של"ח) עקר לירושלים לאחר ששהה זמן קצר במצרים. בירושלים הוא התגורר כ-8 שנים. משם נדד לדמשק. יש המייחסים מעבר זה לאימה שהטיל אבו סיפין.
על פי המסופר בספר החזיונות, ב-1586 (שנת שמ"ו) חזר לצפת בפעם השנייה, ונשאר בה עד שנת שנ"ד. בצפת הוא הוסמך להוראה על ידי רבי משה אלשיך.
משנת שנ"ה היה ויטאל בדמשק בה כיהן כרבה של קהילת סיציליה. רבי חיים ויטאל נפטר בדמשק בשנת 1620 (שנת ה'ש"ף), ונקבר בבית הקברות היהודי המקומי.