הספר מדרש אותיות דרבי עקיבא, בעריכת הרב שלמה אהרן ורטהיימר, כריכה קשה. ספר קבלי העוסק במדרשי האותיות כעת במהדורה חדשה ומנוקדת בתוספת מבוא, ביאורים והערות.
אודות הספר מדרש אותיות דרבי עקיבא
מדרש אותיות דרבי עקיבא הינו מדרש עתיק, המיוחס לרבי עקיבא, המכיל דרשות ורמזים שמיוחסים על אותיות האלף בית העבריות. בשתי נוסחאות עפ"י כתבי יד ודפוסים שונים, עם מדרש אלפא ביתות על פי כתב יד יחידי בעולם.
אודות המו"ל של הספר מדרש אותיות דרבי עקיבא
הרב שלמה אהרן ורטהיימר (18 בנובמבר 1866-י' בכסלו תרכ"ז הונגריה, 1935-י' בתמוז תרצ"ה, ירושלים) היה דיין ומחבר ספרים רבים בכל מקצועות התורה,הלכה, אגדה, דרוש, דקדוק לשון הקודש, ועוד. עמד בראש ישיבת אור המאיר שעל יד כולל שומרי החומות.
הרב ורטהיימר נולד בעיר פזינוק שליד ברטיסלאבה (פרשבורג) הונגריה, ועלה לארץ עם אביו רבי יעקב ורטהיימר בעודו ילד בשנת תר"ל (1870) בתקופת עליית תלמידי החת"ם סופר. פרסומו בא לו בעקבות זכות הראשונים שהיה לו בפרסום כתבי גניזת קהיר. על אף שרבים השיגו בימים ההם כתבי יד שמוצאם מהגניזה, כגון הפטריארך הפרובוסלבי שהיה בירושלים, הוא היה ככל הנראה הראשון שהדפיס בשנת תרנ"ג (1893) כתבי יד מהגניזה. פרופ' שניאור זלמן שכטר מאנגליה שנודע כמגלה הגניזה הגיע לקהיר רק בשנת 18966.
הרב ורטהיימר שילב את ידיעותיו התורניות המקיפות בעבודתו המחקרית בההדרת כתבי הקדמונים. בחייו הדפיס עשרות ספרים מכתבי יד עתיקים והחזיר לעולם התורה אוצרות פז של מדרשים ותשובות גאונים שהיו אבודים מאות שנים מעיני הלומדים. בחייו הדפיס למעלה משלושים וחמישה ספרים הן ספרי חידושים משלו והן ספרי מדרשים, גאונים וראשונים שההדיר עם הערותיו.
בהקדמת אחד מספריו בשנות התר"ע הוא כותב: "זה לי שלשים שנה מאז החילותי להאיר אור מדרשי חז"ל אשר היו בכתובים. אני הייתי אז הראשון אשר גליתי אוצרות חושך מטמוני מסתרי כתבי יד עתיקים מתוך הגניזה הישנה שבמצרים, ואני הייתי אז הראשון שהדפסתי מתוך הגוילים כתבי יד ההם ממדרשי חז"ל שו"ת הגאונים ופיוטיהם, ועל ידי זה נתפרסם בעולם מהות הגניזה. ויבואו אחרי חכמים שונים וינצלו את מצרים ויוציאו לאור מהם דברי רבים וקנו להם שם עולם, ואדם לא זכר את המסכן ההוא אשר מלט את העיר".
מלבד ספרו מדרש אותיות דרבי עקיבא, כתב גם ספרים רבים אחרים, ובניהם: דבק טוב - על הר"ן למסכת שבועות, אבק סופר - על חידושי חתם סופר, אור התרגום.