ספרי קודש - המדף היהודי
מוקד הזמנות: 03-5531443

שער הכוונות עם יפה שעה - בינוני

שער הכוונות עם יפה שעה - בינוני 

עם פירוש יפה שעה הגהות וביאורים מכתבי יד. מהדורה חדשה ומהודרת, *בכתב מרובע*

מוגה מכתבי יד רבי, בכריכה קשה ומהודרת.

 

אודות הספר שער הכוונות

שער הכוונות הוא השער השישי מן השמונה שערים אשר חיברם הרב המפורסם המקובל האלוקי מורנו הרב חיים וויטאל זצ"ל כפי מה שקיבל מאיש האלוקים האריז"ל, ובו מבואר הכוונות של ברכות השחר וציצית ותפילין והקדישים והתפילות של כל ימות החול, כל עניני שבת: התפלות וקריאת התורה והקידוש והסעודות. ענין השינוים בין יום טוב לשבת. ענין ראש השנה ואסרו חג. ענין פסח וספירת העומר וחג השבועות. ענין ראש השנה יום כפור סוכות חנוכה ופורים. 

מצורף אליו ספר "יפה שעה" עם פירושים מכבוד הרב הגדול הרב שלמה בכ"ר יהודה הכהן זצ"ל. במהדורה חדשה ומהודרת, מוגה מכתבי יד רבים ומהדורות רבות ובפרט מוגה היטב מכתב ידו של רבי חיים ויטאל זצ"ל לשער הכוונות, וכמו כן נוספו מראה מקומות ואינדקס לפסוקי המקרא.

אודות מחבר הספר שער הכוונות

רבי חיים ויטאל, (בקיצור מהרח"ו) ממקובלי צפת, ערך בספרים את קבלת האר"י ונחשב לתלמידו המובהק.

נולד בראש חודש חשוון הש"ג (1542) בצפת. אביו ר' יוסף קאלאבריס עלה לארץ ישראל מדרום איטליה והשתקע בצפת. כאשר בגר והגיע לגיל 14 החל ללמוד בבית מדרשו של רבי משה אלשיך, אחד מתלמידיו של רבי יוסף קארו (מחבר השולחן ערוך). הרב חיים ויטאל העיד על עצמו כי כבר מגיל זה ראה בו הרב יוסף קארו את יורשו הרוחני. בנוסף ללימוד הנגלה נמשך ליבו של ר' חיים ויטאל לתורת הנסתר. הוא הצטרף לבית מדרשו של ר' משה קורדובירו (הרמ"ק), שם למד את תורת הקבלה של רבו.

ר' חיים ויטאל ערך והגיה במשך כ-21 שנים את ספרו הגדול עץ חיים המחולק לשמונה שערים. על ספר זה שמר חיים ויטאל כבבת עינו ולא נתן לאף אדם לשזוף עיניו בו, למעט מי שגילו מן השמים שראוי הוא ללמוד בו. הספר שער הכוונות הינו בדרגת חשיבות רבה בלימוד החסידות והקבלה.

במשך השנים נאספו סיכומיו וכתביו של ר' חיים ויטאל מהגניזה הצפתית על ידי הרב אברהם אזולאי בעל החסד לאברהם והועברו לר' יעקב צמח, שערך אותם במסירות מופלאה ובדקדוק גדול והניב מהם מספר ספרים ובניהם הספר שער הכוונות.

ב-1577 (שנת של"ח) עקר לירושלים לאחר ששהה זמן קצר במצרים. בירושלים הוא התגורר כ-8 שנים. משם נדד לדמשק. יש המייחסים מעבר זה לאימה שהטיל אבו סיפין.

על פי המסופר בספר החזיונות, ב-1586 (שנת שמ"ו) חזר לצפת בפעם השנייה, ונשאר בה עד שנת שנ"ד. בצפת הוא הוסמך להוראה על ידי רבי משה אלשיך.

משנת שנ"ה היה ויטאל בדמשק בה כיהן כרבה של קהילת סיציליה. רבי חיים ויטאל נפטר בדמשק בשנת 1620 (שנת ה'ש"ף), ונקבר בבית הקברות היהודי המקומי. 

ספר לחברים על הספר 'שער הכוונות עם יפה שעה - בינוני'