אומן - המסע הישראלי לקברו של רבי נחמן מברסלב
וינשטוק משה
מדי שנה בשנה, בסוף חודש אלול, אורזים את מזוודותיהם בין עשרים לשלושים אלף ישראלים – חרדים, דתיים, מסורתיים וחילונים – ויוצאים לעלות אל קברו של רבי נחמן מברסלב בעיירה אומן שבאוקראינה.
מה מניע ישראלים מכל שדרות החברה, מכל מעמד ומגזר, לעזוב את משפחותיהם ובתיהם, ולהסתופף במשך ימים ושבועות באוהלים ובחדרי מגורים דלים? מה הם מחפשים בעיירה האוקראינית הנידחת? מה באמת מתרחש באומן בראש השנה?
מה קורה במפגש בין יואיליש, חרדי אדוק ממאה שערים, ובין נדב, איש העסקים החילוני מתל אביב? מה עובר על תום, שנפרד מבת זוגו הגרמנייה והגיע לאומן ברכיבה על אופניו, כשהוא פוגש ילד חרדי שמעולם לא ראה אדם כמוהו? עם איזה מטען חוזרים כל האנשים הללו לישראל? איך משפיעה השהות באומן על חייהם בארץ? האם הם חוזרים בתשובה?
ספר זה הוא המסמך הראשון המתעד מבפנים את חוויית המסע לאומן. באמצעות שיחות עם אנשים, התבוננות בתופעה והתנסות אישית, המחבר מנסה להתחקות אחר שורשי התופעה, להתבונן בביטוייה השונים, להקשיב לעדויות הנוסעים, ולהבין את החוויה שגורמת לישראלים כה רבים לחזור לאומן שוב ושוב, שנה אחר שנה.
אומן הוא תיעוד חי ועדכני של תופעה מרתקת, שניו אייג', פוסט-מודרניות ועלייה דתית לרגל חוברים בה ויוצרים פסיפס כמעט בלתי-אפשרי.
ד"ר משה וינשטוק, נשוי ואב לשניים, עוסק בחינוך, בכתיבה ובהוראת מחשבת ישראל וחינוך, בבית מורשה בירושלים ובמכללת הרצוג. מנהל את תוכנית "לב לדעת" העוסקת ברענון ופיתוח הלמידה המשמעותית במערכת החינוך. בשנים תשס"ט ותש"ע יצא למסע שהחל באומן והסתיים בכתיבת ספר זה.