ספר פירוש רד"ק על התורה, הרב דוד קמחי, כריכה קשה. פרושיו של הרב דוד קמחי על ספר בראשית בלבד מלוקטים לספר מאיר עיניים עם חלוקה לקטעים, ציונים, הארות ומראי מקומות. מהדורה חדשה מוגהת ומתוקנת ע"פ דפוס ראשון תר"ב.
אודות פירוש רד"ק
גדולת פרשנות המקרא של הרד"ק היא בשלימותו ובקפדנותו. אשר דן בכתובים מבחינת הלשון, הניקוד, המסורה, הדקדוק ופירוש המלים. רד"ק נדרש גם לבעיית חיבור הספרים וזמנם של הנביאים. הוא עוסק גם בשאלות היסטוריות וגאוגרפיות, כמו כן הוא הרבה לכתוב נגד הפרשנות הכריסטולוגית שניתנה למקרא על ידי הנוצרים, בעיקר בולטת פרשנות זו על ספרי תהלים וישעיהו, שהיו חביבים על הנוצרים, אך אלו צונזרו בחריפות (ר' לדוגמה ישעיהו ז', י"ד ובפרק נ"ג) ויצאו לאחרונה מחדש במהדורת "כתר ארם צובא" של אוניברסיטת בר-אילן ובהוצאת מוסד הרב קוק: רד"ק, הפירוש השלם על תהלים בעריכת אברהם דרום, הוצאה חדשה, ירושלים תש"ע.
בספר בראשית הוא נוטה לביאור פילוסופי – בו הוא מחפש את התועלת המוסרית של סיפורי התורה, שלדעתו לא באו לשם עצמם אלא טעמם נסתר. הרד"ק עושה שימוש רב בתרגום יונתן. הוא מפרשו בהרבה מקומות ומביא גרסאות שונות.
כמו כן כתב הרד"ק פירוש על דרך הנסתר לפרשת גן עדן, למעשה קין והבל ולפרק א' בספר יחזקאל – מעשה מרכבה.
בדומה לרש"י גם הוא מודה, כאשר אינו יודע את הביאור. "לא ידעתי טעם לסיפור הזה בזה המקום"; "לא מצאתי לו טעם נכון". אך הוא נוהג להביא בכל אופן הסבר.
אודות הפרשן- רד"ק
רבי דוד בן יוסף קמחי (רד"ק) (1160 - 1235) היה ראשון, מגדולי פרשני המקרא והדקדקנים של השפה העברית. הרד"ק נולד, ככל הנראה, בעיר נרבונה בחבל פרובנס שבדרום צרפת למשפחת דקדקנים ממוצא ספרדי.
רבותיו היו אביו הדקדקן והפרשן יוסף קמחי, ואחיו הגדול משה קמחי שהתפרסם גם הוא בפרשנותו למקרא.
עם פירושו הדקדקני למקרא הרד"ק נחשב מגדולי חכמי הלשון של עם ישראל.
הרד"ק התפרסם כדקדקן על ידי ספרו הנקרא מכלול, בו שיקע רבות מתורתם של המדקדקים הקדמונים ר' יהודה חיוג' ור' יונה אבן ג'נאח. חלקו הראשון של החיבור (חלק הדקדוק) הוא ספר דקדוק, וחלקו השני (חלק העניין) הוא מילון של השפה העברית אשר התכנה במשך הזמן בשם "ספר השורשים". בכמה מתובנותיו הדקדוקיות נערך שימוש מאוחר יותר בתקופת הרנסאנס.
רד"ק הרבה לעיין בפילוסופיה ובמדעים והושפע מאוד בכך מהאבן עזרא ומהרמב"ם. בעת הפולמוס על כתביו של הרמב"ם צידד רד"ק בתומכיו של הרמב"ם.