הספר עיונים חדשים בספר ויקרא , הינו פירוש מאת נחמה ליבוביץ' בעקבות פרשנינו הראשונים והאחרונים. מתוך הסדרה המשלימה את המפלה האדיר של נחמה ליבוביץ' - פרשנותה מיוחדת למקרא על חמישה חומשי תורה. ת הספרים 'עיונים בסדר חדשים' נחמה ליבוביץ' על התורה, מובאת עבודת המחקר והעיון של המורה הדגולה פרופ' נחמה ליבוביץ'. סגנון פרשנותה מיוחד המעמיק מחד והפשטני מאידך השפיע וישפיע על דורות רבים של מחנכים ומורים לתנ"ך.
אודות מחברת ספרי עיונים חדשים על התורה
נחמה ליבוביץ' הייתה פרשנית ופרופסור למקרא, מורה ומחנכת, כלת פרס ישראל בתחום החינוך. היא חידשה דרך לימוד חדשה בת"ך, לפי המרשים. שנים לפני שהחלה ההתעוררות בלימוד התורה אצל נשים דתיות, והייתה למורת תנ"ך מובילה.
נולדה בריגה שבלטביה ב-1905. לאביה הייתה השפעה רבה על חייה ובזכות אישיותו, היה גם אחד ממלמדיה הבולטים בילדותה. הוא היה ציוני ודיבר עם ילדיו בעברית. ליבוביץ למדה מפי מורים פרטיים עברית ותנ"ך, עוד בטרם החלה ללמוד בבית הספר. כבר בהיותה סטודנטית החלה ללמד בבתי ספר. היא הורתה בבית ספר יהודי עממי ובבית ספר יהודי תיכון של קהל "עדת ישראל" מיסודו של רבי עזריאל הילדסהיימר. ליבוביץ לימדה עברית ותנ"ך בעברית, בלא תיווכה של שפה מקומית, בצורה חלוצית שטרם הייתה נהוגה אז בגרמניה. באותה תקופה החלה להרצות בדידקטיקה ופרסמה מאמרים על הוראת העברית כשפה חיה.
במהלך לימודיה נחשפה לשיטתו של מרטין בובר, הידועה בשם מילה מנחה, בחקר הסיפור התנ"כי והושפעה ממנה כי התאימה לרוח הבית בו גדלה - ניתוח המקרא מבלי להיעזר בביקורת המקרא. בשנת 1930 עלתה לארץ ישראל יחד עם בעלה. הזוג השתקע בדירה בדמי מפתח בשכונת קריית משה וליבוביץ החלה ללמד בסמינר המזרחי למורות בירושלים. בשנים הראשונות החלה ללמד ספרות, מקרא והיסטוריה של עם ישראל. לאחר מכן התרכזה בהוראת מתודיקה, לימוד תנ"ך ובהכשרת מורים.
בשנת 1942 החלה במנהגה המפורסם להפיץ דפי סטנסיל של שאלות על פרשת השבוע (שנקראו בפי העם "דפים" או "גליונות"). אופיינית השאלה "מה היה קשה לרש"י?" שבה ניסתה לרדת למניעיו של הפרשן. את התשובות שלחו אליה והיא החזירה אותן עם הערות ותיקונים. ה"דפים" הללו הפכו להיות "סמל מסחרי" שלה, ואנשים רבים בציבור הרחב התוודעו לנושאי פרשת השבוע הודות להם. משנת תשי"ד ואילך פירסמה ליבוביץ את ה'עיונים' שכללו, מלבד השאלות, ציטוטים מפרשנים והתייחסות אליהם. ה"דפים" וה"עיונים" תורגמו לשפות רבות והגיעו לקהילות יהודיות רבות בכל העולם, עד שבמשך הזמן קובצו ה"עיונים" בצורת חמישה ספרים המקבילים לחמשת חומשי תורה על פי נושאי פרשת השבוע.
נחמה ליבוביץ שימשה עוד שנים רבות כפרשנית תנ"ך בשידורי הרדיו של "קול ישראל". על פועלה בחקר התנ"ך והפצתו ברבים זכתה בפרס ישראל לחינוך ב-1956. הידע הרחב שלה ביהדות התבסס על מגוון גדול של פרשנים מכל הדורות, החל מרש"י וכלה בפרשנים מודרניים כמו בנו יעקב. היא נצמדה לגישתם של הפרשנים המסורתיים, והעלמה מאסכולת ביקורת המקרא (אף שהייתה בקיאה בה). הספרותי של הכתוב, אבל היא יכולה ברוח. ראתה לעצמה יעוד להפיץ את ידע התנ"ך ואהבת התנ"ך לא רק בין תלמידיה אלא גם בציבור הרחב.